Inscrierea la parasutism

Cursul de parasutism este organizat de catre Aeroclubul Romaniei.

Varsta candidatului trebuie sa fie intre 16 si 22 de ani, pentru a beneficia de gratuitate.
Inscrierile la scoala de parasutism se vor face in perioada ianuarie - februarie, urmand apoi un curs teoretic si unul de pregatire fizica urmate apoi de un examen sportiv si un examen scris, ambele avand caracter eliminatoriu.
Cursul practic este compus din minim 25 de salturi.

Despre parasutism

Parasutism:

Sarind uneori de la altitudini ametitoare, acest lucru presupune vointa, curaj si nu în ultimul rând o buna pregatire. Toate acestea trebuie combinate si cu experienta pentru a putea cuceri cerul.

Acest sport presupune o instruire severa. Cei care cred ca nu trebuie decât sa se prezinte si li se va da o parasuta dupa care vor urca direct în avion si vor sari ar trebui sa-si ia gândul.

Primul salt presupune o pregatire adecvata, începând cu instruirea teoretica despre întreg procesul, continuând mai apoi cu antrenamentele, ce includ si modul cum se împacheteaza o parasuta, ca mai apoi sa fii gata de primul salt. Despre acest salt se spune ca-ti va ramâne întiparit în memorie toata viata.

Un alt lucru foarte important este starea de sanatate a celui care încearca saltul. Parasutismul este interzis celor cu afectiuni cardiace, deoarece acolo sus asupra sa exercita presiune atât forta gravitationala, cât si presiunea atmosferica.

Istoric:

Se spune ca inventatorul parasutei a fost Sestien Lenormand în 1783, dar se spune ca chiar Leonardo da Vinci ar fi fost primul care a desenat ceva asemanator cu parasuta, iar ideea sa o fost preluata de un croat ce a sarit de pe turnul Venetiei în 1617.

Prima persoana care a sarit cu parasuta oficial a fost Andrew Garnenin ce a efectuat un salt dintr-un balon de la 8000 de picioare.

 Cautare Google